• 0475/49 18 52
 • info@gruwez.org

Op zoek naar een BEN Architect


Ben bouwen- Archiect Gruwez
BEN-woningen vertrekken van een goed geïsoleerde bouwschil en verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Elke bouwaanvraag die vanaf 2021 ingediend wordt, moet voldoen aan de BEN-eisen die vanuit Europa opgelegd zijn. Tot 2021 wordt het verplichte E-peil voor nieuwbouwwoningen stapsgewijs aangescherpt; van E60 op dit moment tot E30 vanaf 2021, het BEN-niveau.

Contacteer Ben architect Gruwez op 0475 49 18 52

Tuinmeubelen
BEN-architect: bijna-energieneutraal | SITO Architecten
BEN staat voor bijna-energieneutraal. Bouwen volgens de BEN-principes wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, in heel Europa zelfs. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald. Bouwplannen? Bouw nu al BEN! Want de extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie voorloopt op de standaard, wordt extra beloond. Voor BEN-woningen bestaan stevige premies, een korting op de onroerende voorheffing én bij sommige banken een extra voordelig BEN-krediet.
picknicktafel
Al 100 BEN-referenties op BEN-architect.be
Particulieren met kriebels om bijna-energieneutraal te bouwen, zijn nog slechts enkele muisklikken verwijderd van een geschikte architect. Via BEN-architect.be kunnen ze grasduinen doorheen referentieprojecten van BEN-voorlopers. De website, een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en het Vlaams Energieagentschap (VEA), wakkert het BEN-enthousiasme stevig aan. Ondertussen hebben meer dan 80 architecten een voorbeeldproject toegelicht. Vlamingen warm maken om bijna-energieneutraal te bouwen: met die missie gaf Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom in het voorjaar van 2015 het startschot van BEN-architect.be. Want een BEN-gebouw biedt belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen. Een boodschap die niet in dovemansoren viel. Architecten pakten sindsdien volop uit met gerealiseerde BEN-referenties. Recent is de kaap van 100 projecten overschreden. Goed nieuws voor wie nu al wil bouwen volgens de BEN-principes, klinkt het bij de initiatiefnemers. Toekomstige bouwheren vinden op de site heel wat inspiratie en informatie om hun BEN-droom te realiseren.
Lit enfant

BEN-voorlopers - Energiesparen
Deze professionelen zijn mee! Zij "durven" vandaag al de BEN-principes promoten en/of in de praktijk brengen. Wij noemen ze "BEN-voorlopers". Raadpleeg onze overzichten, ze zijn opgesplitst in volgende categorieën

Architect, bouwadviseur, energieverslaggever, energiedeskundige

 • Algemene bouwonderneming
 • Aannemer (deelproject bouw) of installateur voor (groene) energieproductie, ventilatie, isolatie, … 
 • Fabrikant of verdeler van installaties voor (groene) energieproductie, ventilatie, isolatie, …
 • Kredietinstelling
 • Overheid, middenveldorganisatie of federatie
 • Vastgoedmakelaar, immobiliën 

 • Table pliante
  Table Pliante

  Al meer dan 60 bijna-energieneutrale ontwerpen en realisaties op BEN-architect.be
  Particulieren die bijna-energieneutraal (BEN) willen bouwen, vinden sinds kort extra makkelijk een geschikte architect. Via www.BEN-architect.be kunnen ze grasduinen doorheen referentieprojecten van BEN-voorlopers. De website, een initiatief van de Vlaamse architectenorganisatie (NAV) en Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom, bezielt steeds meer bouwheren en ontwerpers. Al ruim 60 architecten hebben een ontwerp of realisatie toegevoegd. Dat kan volledig gratis.

  Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom gaf enkele maanden geleden het startschot van BEN-archict.be op Batibouw. De website moet Vlamingen warm maken om bijna-energieneutraal te bouwen. Een BEN-gebouw biedt dan ook belangrijke voordelen op het vlak van comfort, milieu, de energiefactuur, premies en belastingen. Die oproep mocht op flink wat bijval rekenen. De kaap van 60 referentieprojecten werd recent overschreden, met een ruime staalkaart van innovatieve BEN-woningen als resultaat. En het aantal blijft vlot toenemen. Steeds meer bouwheren wensen nu al bijna-energieneutraal te bouwen, weet NAV. De enthousiaste respons komt dus niet als een verrassing.

   

   

  Bouwheren die tuk zijn op een bijna-energieneutrale woning of BEN-woning, kunnen vanaf nu makkelijk een geschikte architect vinden. Daar zorgt www.BEN-architect.be voor, een website ontworpen door de Vlaamse architectenorganisatie NAV met steun van Vlaams Minister van Energie Annemie Turtelboom. Architecten kunnen er gratis ontwerpen en foto’s van realisaties opladen.

  Een recente enquête geeft aan dat nu al 49% van de kandidaat-bouwers willen bouwen volgens de BEN-standaard die pas vanaf 2021 verplicht wordt. Eén op de 25 - of circa 500 woningen - waarvoor in 2012 een bouwvergunning werd ingediend was al bijna-energieneutraal (BEN). De ontwikkelingen rond de BEN-norm creëerden een groeiende vraag naar een portaalsite voor bouwheren die op zoek zijn naar een BEN-architect en informatie hierover. Op deze website, ’www.BEN-architect.be’ kunnen alle architecten die in Vlaanderen al BEN-woningen ontwerpen hun projecten opladen. Momenteel staan een tiental projecten online.

   

  Tags: Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - Hotel kopen Frankrijk - auto huren - schrijnwerker west vlaanderen - ramen en deuren