• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar een BEN woning?

BEN woning
In de komende jaren gaat Vlaanderen meer en meer energiezuiniger bouwen, tot bijna nergieneutraal in 2021, dat ligt vast in Europees overheidsbeleid. BEN renovatie of bijna-energieneutraal bouwen kan met Architect Gruwez. Hier vindt u informatie over zeer energiezuinig of energieneutraal bouwen en renoveren.

BEN woning renoveren of bouwen met Architect Grwuez

Ons team levert een totaalconcept voor BEN bouwen en verbouwen. Europa bepaalt dat vanaf 2021 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal moeten zijn. BEN woningen verbruiken een minimum aan energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water en halen hun energie uit hernieuwbare bronnen. In België is er ongetwijfeld nog een pak werk aan de winkel om deze Europese doelstelling te bereiken. Wat betekenen die veranderingen voor de bouwer? En vooral: wat gaat een renovatie of nieuwbouw ons kosten?

BEN Woningbouw

De afkorting BEN staat voor 'bijna energieneutraal'. BEN-woningen gebruiken dus bijzonder weinig energie voor de verwarming, koeling en sanitair. Omdat ze zo weinig energie gebruiken, zijn ze milieuvriendelijk en voordelig.Wilt u een BEN woning bouwen? Dan is houtskelet zeker het overwegen waard. Met onze doorgedreven isolatie wordt er geen energie verspilt. Een gemiddelde Ecohuis woning haalt een K-waarde (warmteverlies naar buiten) van 30, terwijl de meeste aannemers maar net onder de wettelijke norm van 40 geraken.

BEN woning.

In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen, afgekort als EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). Die stelt: "Bijna-energieneutraal gebouw: gebouw met een zeer hoge energieprestatie. De dichtbij nul liggende of zeer lage hoeveelheid energie die is vereist, dient in zeer aanzienlijke mate te worden geleverd uit hernieuwbare bronnen, en dient energie die ter plaatse of dichtbij uit hernieuwbare bronnen wordt geproduceerd te bevatten." Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, halen ze hoofdzakelijk uit groene energiebronnen.

Ben je aan het verbouwen? - Lees de Vastgoedmagazine.com?
Bijna-Energieneutraal Bouwen, kortweg BEN-bouwen is de toekomst. Maar je hoeft niet tot 2021 te wachten om BEN te bouwen. Met de huidige technologieën is dat nu al perfect mogelijk. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen lonen direct en betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. Wie nu BEN bouwt, wordt bovendien nog eens extra beloond. Voor een woning met een E-peil = 30 voorziet de Vlaamse overheid via de netbeheerder een premie, een woning met een E-peil tussen E20 en E30 krijgt 50 procent korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar (vanaf 2016 bedraagt de vermindering van de onroerende voorheffing 100% als het E-peil niet hoger is dan E20), en sommige banken geven je een extra voordelig bouwkrediet. En last but not least: een BEN-woning is op energetisch vlak het neusje van de zalm. Dit vertaalt zich gegarandeerd in een meerwaarde van je woning.

Ben bouwen met Bostoen
Met een BEN-woning die daarbovenop gecertificeerd passief is, loop je echt voor op de norm: jouw woning is dubbel zo goed geïsoleerd dan de BEN-norm voorschrijft. Samen met een goede luchtdichtheid en energiebesparende ventilatie, heb je in een passiefhuis slechts 20% verwarming nodig in vergelijking met de BEN-normen. Kies je daarbovenop voor een geothermische warmtepomp en zonnepanelen, dan heb je een nulenergiewoning.

Wat is een BEN-woning?
De energienormen voor woningbouw worden steeds strenger. Tegen 2021 zijn ‘bijna-energie-neutrale (BEN) woningen’ quasi de heersende norm. Het is een bouwconcept met een zeer beperkte energievraag, te leveren uit hernieuwbare bronnen. Aangezien een BEN woning nu reeds voldoet aan de toekomstige energienormen, heeft dit een positieve invloed op de waarde van uw woning. Tevens bespaart u onmiddellijk op de hoge energieprijzen. Arkana is door het VEA aanvaard als voorloper van de ‘ik BEN mee’ campagne. Meer info via: www.energiesparen.be/BEN

Hoeveel kost een BEN woning?

De meerkost van een BEN woning wordt gecompenseerd door een onmiddellijke besparing op uw energiefactuur. Een BEN woning (Bijna Energie Neutraal) of NZEB (Nearly Zero Energy Building) heeft slechts een zeer beperkte energievraag, te leveren uit hernieuwbare bronnen. Dankzij deze energiebesparing bent u onmiddellijk gewapend tegen de hoge energieprijzen. Tevens hebt u recht op subsidies en premies, voor meer info www.energiesparen.be. Een BEN-woning is klaar voor de toekomst, wat resulteert in een hogere marktwaarde op lange termijn. Met BEN bouw maakt u een slimme keuze, zodat u héél energiezuinig kan wonen, met groene energie én een lage energiefactuur.

Tags: Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - traplift prijs - Stellingbouw - Veranda Vanderbauwhede - monte escalier - huisliften