• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org
 

Op zoek naar een binnendeuren?

Interieurarchitect De Smedt Cocooning.
blog van techne. De interieurarchitect helpt het droombeeld van uw woning omzetten in een tastbaar plan. Maar zij doet meer dan dat. In dit artikel vertellen we u wat de interieurarchitecten van De Smedt Cocooning voor u doen. We kunnen de taken van de interieurarchitect opdelen in 3 fasen.:

architect antwerpen

kapsalon inrichting

Je kapsalon inrichting vernieuwen doe je in vertrouwen met je aannemer en inrichter. We hebben als Interlook Design alles in huis om de ideale "sleutel op de deur" formule aan te bieden. Verwachtingen en budget zijn belangrijke parameters in het vinden van het juiste maatpak. We garanderen een zeer hoge kwaliteit en graad van afwerking. Dienst na verkoop vinden wij zeer belangrijk. Een tevreden klant is alles voor Interlook Design. Onze architecten staan garant voor een eigentijds design.

Welke Binnendeur Kiezen?
Nordex ontwerpt, produceert en installeert binnendeuren sinds 1962. Als familiebedrijf bieden we al meer dan 50 jaar betaalbare kwaliteit van Belgische bodem. Vele Nordex klanten komen na verloop van jaren terug voor een update of een volgend woonproject. Nordex maakt voor u ook bijpassende trappen en parket. Nordex past in uw plannen
CAMPERVAN
Binnendeuren - Kies de binnendeur voor jouw interieur
Binnendeuren vormen vaak een uitdaging bij het vormgeven van je interieur. De stijl moet namelijk passen bij de 2 aanpalende vertrekken. Gelukkig hebben wij met ons uitgebreide assortiment aan binnendeuren de oplossing voor u. Kies en vergelijk onze binnendeuren op kleur, grootte, of materiaal. Nadien kan u meteen online de deur bestellen vanuit uw zetel. Bovendien geniet u online van dezelfde kortingen als in onze folders. We hebben verschillende types binnendeuren voor elke ruimte in huis en van verschillende merken zoals Grosfillex, Storemax of Thys. Ontdek onze ruime keuze aan binnendeuren: glazen binnendeuren, schuifdeuren, vouwdeuren of stompdeuren.
busreizen
Jacobs Deuren
Deuren vindt u in alle mogelijke stijlen. Van een klassieke massieve binnendeur tot een eigentijdse “cottage – deur”, een moderne lak – of fineerdeur, glasdeur of anti-inbraakdeur….. bij Jacobs Binnendeuren bent u aan het juiste adres. U kan bij ons terecht als particulier, projectontwikkelaar of architect. Op onze website vindt u reeds een voorproefje van ons ruime aanbod met meer dan 150 verschillende deurmodellen. Ons verkoopteam “loodst” u met de nodige vakkennis langs al deze mogelijkheden en helpt u uw deur samen te stellen volgens uw smaak en stijl. Onze troeven? Eigen productie, eigen plaatsingsdienst en jarenlange ervaring! Ook onze zeer ruime showroom blijft één van onze stokpaardjes.
veranda
Moderne binnendeuren op maat
De Belgische deurenspecialist Anyway Doors bestudeert sinds 1995 alle eigenschappen en toepassingen van moderne binnendeuren. Niet alleen zijn deuren het meest gebruikte bouwelement in elke woning, ze beslaan ook een aardig percentage van het totale muuroppervlak. Reden te meer om als bouwheer aan binnendeuren extra aandacht aan te besteden. Anyway creëert functionele meerwaarde met haar innovatieve en modulaire deursystemen.
trapliften prijs
Binnendeuren & Houten Deuren De Donder
De Donder Deuren is gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van houten binnendeuren, stalen deuren en glasdeuren. Dankzij de rechtstreekse import van een breed gamma binnendeuren garanderen wij de beste kwaliteit aan de scherpste prijs.
Binnendeuren Zelfbouwmarkt.
Binnendeuren spelen een grote rol in de aankleding van uw interieur. En de laatste jaren is het aanbod aan materialen en stijlen alsmaar toegenomen. Bij Zelfbouwmarkt vindt u de nodige inspiratie. We hebben deuren ‘in huis’ voor ieder zijn budget: van de goedkope deuren om te schilderen tot bijzondere designdeuren of klassieke, massieve eiken deuren. Ontdek op deze website een modern gamma van binnendeuren aan scherpe prijzen. Gewone draaideur Vergeet wel niet om even stil te staan bij de plaatsing. Als u kiest voor een gewone draaideur –het meest voorkomende type – kunt u al snel wat plaats winnen. En ook de draairichting is van belang, onder andere voor de plaatsing van de lichtschakelaars. Aan welke zijde wilt u de scharnieren hangen? Zwaai- of schuifdeur Om een makkelijke toegang te garanderen worden zwaaideuren vaak gebruikt in ziekenhuizen en restaurants. Schuifdeuren moeten dan weer ingecalculeerd zijn bij de ruwbouw omdat de deur immers in de open ruimte moet kunnen schuiven. In moderne huizen zijn schuifdeuren erg in trek want ze zijn elegant, discreet en ruimtebesparend.
Wat kosten binnendeuren
Nieuwe binnendeuren geven je interieur een frisse look. Afhankelijk van je keuzes varieert het prijskaartje sterk. Hoe ver kan je gaan? En welke elementen bepalen de uiteindelijke kost? Lieselotte Jacobs van Jacobs Binnendeuren in Ninove doet de uitleg.

Vanaf 250 euro

Waar gaat je voorkeur naar uit en vooral: wat laat het budget toe? “Een standaard verfdeur van degelijke kwaliteit vind je al terug vanaf 250 euro, inclusief opmeting en plaatsing, exclusief btw. Hoe ver de prijs van daaruit oploopt, hangt af van drie grote kostenbepalers: de afwerking, het type deur en eventueel maatwerk.”

1. Afwerking

Een deur in massief hout of in fineerhout (een houten toplaag) kost natuurlijk meer dan een gewone verfdeur. Daarnaast speelt de afwerking van het deuroppervlak een grote rol. Hou je het op een grondlaag, ga je schilderen of laat je je deur lakken?” “Lakwerk maakt ongeveer 40 à 50 % uit van de totaalprijs van een deur. Hetzelfde als je kiest voor oliën of zandstralen. Een volledig afgewerkte, gelakte deur kost je 500 à 600 euro, afhankelijk van het deurbeslag en eventuele patronen in het deuroppervlak. Je hebt bijvoorbeeld deurkrukken van 15 euro, maar ook van 200 euro. De meeste mensen kiezen voor een kruk tussen de 20 en 60 euro.

2. Type

Speelt de voorliefde naar modern of klassiek mee in de prijs? “Moderne standaarddeuren op zich zijn deels goedkoper dan de klassieke variant, aangezien je in het laatste geval met duurdere materialen werkt zoals massief hout of volle mdf. Denk maar aan woningen in pastorijstijl.” Toch ziet Lieselotte Jacobs een aantal duidelijke moderne trends doorwegen op het budget. “Vooral in moderne woningen is er veel vraag naar blokkaderdeuren, pivoterende en plafondhoge deuren. Zo’n blokkaderdeur ligt volledig gelijk met je wand. Duurder qua materiaal want je hebt aluminium profielen of massieve blokkaders nodig. Maar ook duurder omdat je stukadoor nogmaals moet langskomen voor het inpleisteren van je aluminium kader. Reken op 550 à 650 euro voor een onafgewerkte blokkaderdeur, 650 à 750 euro indien gelakt. Daarbij komt nog het extra pleisterwerk, goed voor 150 à 200 euro per deur.” Pivoterende deuren openen langs twee zijden en kan je vastzetten in een hoek van 90°. “Deze deuren kosten zo’n 20 à 30 % meer dan een standaarddeur in dezelfde uitvoering. Voor een glazen pivoterende deur betaal je 1.000 à 1.100 euro, voor een enkel opendraaiende is dat 800 euro.”

3. Maatwerk

Ten slotte bepaalt ook de hoeveelheid maatwerk sterk mee de prijs. Ga je voor een plafondhoge deur, een deur onder een schuine hoek, onder een trap? “Maatwerk kost je zo’n 20 à 30 % extra in vergelijking met een standaarddeur in dezelfde uitvoering. Logisch: het deurblad en de materialen zijn duurder. En ook het productieproces is uitgebreider. Bovendien gebeurt de plaatsing door een of twee personen extra, dus meer manuren.

Binnendeuren uitkiezen

Een loft mag dan nog steeds trendy zijn, lang niet iedereen wil wonen in een grote open ruimte zonder deuren. Integendeel: wonen de meesten onder ons niet in een doorsneehuis waar misschien niet elke kamer, maar toch de meeste met een deur kunnen worden gesloten? Toch blijkt dat we bewust spelen met de tegenstelling open-gesloten: bepaalde delen van het huis worden helemaal opengegooid, andere krijgen door hun geslotenheid extra intimiteit. Met als gevolg dat we binnendeuren met andere ogen bekijken. Hoewel het overgrote deel de standaardmaat heeft, kiezen we steeds vaker voor brede en hoge deuren. "Deuren met een hoogte van 2,5 meter en meer of zelfs deuren die reiken tot aan het plafond, zijn niet langer een uitzondering," zegt Wouter Moons van de firma Nordex

De moderne trend van open bouwen en wonen, waarbij alle vertrekken van de woning met elkaar in verbinding staan, raakt hoe langer hoe meer ingeburgerd. Maar tegelijk wordt van meet af aan de mogelijkheid ingebouwd om ook privacy te creëren. Een open keuken, bijvoorbeeld, kan heel interessant en functioneel zijn, maar op sommige momenten wilt u toch liever de rommel aan het oog onttrekken. Oplossingen hiervoor zijn tegenwoordig een schuifwand of een pivoterende wand. Ook hier staat er geen maat op de afmetingen. Vaak gaat het om verschillende, meer dan twee meter brede schuifdeuren. Hebt u behoefte aan privacy, dan worden de deuren gewoon tijdelijk dichtgeschoven. Lange tijd waren de gewone, gelakte deuren in, tegenwoordig wordt opnieuw opvallend veel voor eikenhouten deuren gekozen. Weliswaar niet langer het klassieke, donkerbruine hout, maar in grijs en wit, kleuren die de deuren en het vertrek in zijn geheel een moderner tintje geven en dat is precies wat de moderne bouwers en verbouwers willen. "Hetzelfde zien we bij de trappen: daar was beuk het geliefkoosde materiaal, nu kiest men vaak voor (geverniste) eik, waardoor ook de trap minder robuust en minder ouderwets oogt. Interieurs blijven vrij strak en modern, maar worden gecombineerd met hout omwille van de warmte. Het hout van de deur compenseert dan het wat koud en minimalistisch aanvoelend interieur van de woning", aldus Wouter Moons. Gekleurde fineertoepassingen in grijstinten en donkerbruine wengé-fineer zijn eveneens in trek. En als het erom gaat om een gevoel van openheid te creëren dan is glas ideaal. Een deur in helder glas vormt visueel geen obstakel en heeft bovendien het voordeel dat eventueel licht een ruimte verder binnenstroomt.

Tags: - Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Ben bouwen - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - Rijschool den Haag