• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar een bouwkunidge keuring?

bouwadviseur

Bouwkundige keuring? Bouwinspectie en bouwkeuring + rapport
Heeft u na lang zoeken de woning gevonden die aan uw wensen voldoet? Zoekt u een bouwtechnische keuring woning? Laat dan een bouwkundige inspecteur een bouwkundige keuring (ook wel bouwinspectie / technische keuring huis) uitvoeren, voordat u het koopt. Een bouwinspectie van Schippers Bouwconsult BV geeft u een helder, onafhankelijk en duidelijk inzicht in de huidige staat van de woning waarin u geÔnteresseerd bent. Wanneer laat u een bouwtechnische keuring uitvoeren? Of wanneer een bouwkundige keuring woning uitvoeren? Een bouwkundige inspectie, ook wel aangeduid als bouwkundig onderzoek, inclusief ons bouwtechnische rapport 5 werkdagen na de dag van inspectie, kan op verschillende momenten plaatsvinden:
Tuinmeubelen
Bouwkundige keuring: wel of niet doen?
Een bouwkundige keuring laat je uitvoeren als je het huis dat je wilt kopen wilt laten inspecteren op gebreken. Zo weet je als huizenkoper waar je aan toe bent. Zeker wanneer je een ouder huis op het oog hebt, is het verstandig om deze inspectie te laten doen. Het bouwkundig rapport geeft de bouwtechnische staat van de woning weer. Je kunt de gegevens uit het rapport bijvoorbeeld gebruiken bij onderhandelingen over de vraagprijs.
picknicktafel
Vastgoedkeuring en bouwtechnische keuring bij Habit-Assist
Onafhankelijk en technisch keuren, dat is onze kern. Wij bogen op meer dan 40 jaar ervaring en kunnen als geen ander adviseren in de aanschaf en oplevering van vastgoed. Wij volgen de laatste trends in regelgeving en normering. Wij nemen onze tijd voor de inspectie, gebruiken technische apparatuur en maken steeds overzichtelijke rapporten. Op vraag van klanten ontzorgen wij ook in het gesprek met makelaar of notaris volgend op de keuring.
Lit enfant
Bouwtechnische keuring - Teptec bvba
Een bouwtechnische keuring is echt wel nodig bij aankoop van een woning. Een woning kopen is voor u en uw gezin waarschijnlijk de meest belangrijke investering ooit. Daarbij laat u beter niets over aan het toeval. In onze dagelijkse praktijk hebben we al heel veel kandidaat-kopers behoed voor een miskoop die erge ...
Table pliante
Bouwtechnische keuring - Livios
In BelgiŽ kan je voor een bouwtechnische keuring terecht bij experts bouwkunde of landmeter-experts. Je vindt meer informatie in de rubriek landmeter-expert. In BelgiŽ bestaat ook de mogelijkheid om een woning met garantie te kopen. Meer informatie hierover vind je in het artikel "Een huis kopen met garantiebewijs".
Table Pliante

Een bouwkundige keuring, wanneer laat je die uitvoeren?
Ik zou zeggen, doe altijd een bouwkundige keuring! Tenzij je zelf bouwkundige bent natuurlijk.. Laat in ieder geval een keuring uitvoeren wanneer je twijfelt aan de bouwkundige kwaliteit van het huis dat je koopt. De gebreken die jij niet direct ziet, kan een bouwkundige meestal wel zien. Dit geldt evengoed voor nieuwbouw als voor oude huizen Bij nieuwbouw zijn dat bijvoorbeeld krassen op de ramen en kromgetrokken deuren. Bij oude huizen kan bijv. de fundering kapot zijn en zie je nogal eens houtworm en schimmels (in daken of onder vloeren). Schakel dus een expert in wanneer je dit soort dingen niet zelf kunt ontdekken. Zo kom je te weten welke bouwkundige problemen er zijn, hoeveel achterstallig onderhoud er is en welke risico's voor toekomstig onderhoud er nog zijn.

Bij een keuring wordt (afhankelijk van de voorwaarden) het hele huis van binnen en van buiten onderzocht. De bouwkundige bekijkt alles waar hij, zonder iets te slopen, bij kan. Hij kijkt daarom niet achter betimmeringen zoals plafonds of schrootjes. Als er gebreken zijn verborgen, komen die dus niet aan het licht. De bouwkundige klimt (als het goed is) wel op het dak en kruipt onder de vloer om de kwaliteit daarvan vast te stellen. Tot slot maakt de bouwkundige een rapport op. Daarin wordt de kwaliteit van alle bouwkundige onderdelen van het huis beschreven, met daarbij een kostenbegroting voor herstel en onderhoud. Dit rapport is voor jou heel handig. Je ziet meteen hoeveel geld je moet reserveren voor (achterstallig) onderhoud. En je weet precies welk onderhoud er gedaan moet worden.

 

 

Wat is een bouwkundige keuring

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijgt u op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. De kosten worden uitgesplitst in directe kosten, kosten op termijn en woningverbetering. Volledige opmeting van perceel en woning Controle op basis van plannen architect (indien er plannen zijn) Volledige controle van muren, vloeren en daken op visuele gebreken Controle van zolder en kelder (indien aanwezig) Maken van volledige bouwtechnische fotoreportage Advies inzake verbouwingsmogelijkheden Advies inzake isolatiewerken en mogelijke besparingen in energieverbruik Afleveren van het keuringsverslag

WANNEER HEBT U EEN BOUWTECHNISCHE KEURING NODIG?

Vraag de keuring aan voor dat u een bod doet als koper of voor dat u uw woning te koop stelt als verkoper. De keuring is hic en nunc en heeft geen geldigheidsduur. Elke keuring is een momentopname.

DOEL KEURING

Elke woning, zelfs nieuwbouw, heeft sterke punten en zwakke punten. Elk huis en elk appartement heeft specifiekemogelijkheden en beperkingen, troeven en gebreken. Zelf kunt u niet alles zien. Omdat u (emotioneel) te nauw betrokken bent bij de aankoop, omdat u blij bent dat u (eindelijk) het gewenste pand gevonden hebt, of omdat u onvoldoende kennis van zaken hebt. Onze expert bezoekt de woning die u wenst te kopen samen met u. Zo ontdekt u ernstige tekorten op tijd -voor aankoop of oplevering - en bespaart u zich veel kopzorgen!

Tags: Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Ben bouwen - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - Sleutel op de deur bouwen