• 0475/49 18 52
 • info@gruwez.org

Op zoek naar een Budget bouwen

Budget bouwen

Budget bouwen betekend een huis bouwen binnen uw budget? Architect Gruwez bepaald een duidelijke budgettering die strikt wordt nageleefd, contacteer ons.

Binnen uw budget bouwen

Hoeveel kost het om een nieuwe woning te bouwen? Wat moet je neertellen voor een bouwgrond?

Budget bouwen

Bouwen met een beperkt budget zit deze dagen sterk in de lift. Zeker met de huidige situatie op economisch vlak. Kijk verder op onze website om creatieve bouwmaterialen samen te laten vloeien met jouw bouwplan om toch een ultiem droomhuis te bouwen binnen het bouwbudget. Een bepalende factor voor je toekomstige woning is je beschikbaar bouwbudget. De grootte hiervan wordt bepaald door je eigen gelden die je wil investeren plus de eventuele lening die je afsluit.

Low-budget bouwen - tips om goedkoop een huis te bouwen

De droom van een eigen huis is nog steeds zeer groot bij de Belgen. Maar over de vraag of we nu moeten kopen of bouwen zijn de meningen verdeeld. Uit ons trendrapport blijkt alvast dat een meerderheid van de jongeren ervoor kiest een bestaande woning te kopen en te renoveren. Toch kan je ook met een beperkt budget een mooie én zuinige woning bouwen. Een woning die bovendien klaar is voor de toekomst. Bouwen of verbouwen? Nieuwbouw of een bestaande woning? Het zijn vragen waar vele kandidaat-bouwers mee worstelen. Veel hangt natuurlijk af van je budget en net daarom heb je er alle baat bij om naar het grote plaatje te kijken. Investeren in nieuwbouw is initieel duurder dan een bestaande woning kopen – in sommige gevallen loopt het verschil op tot 20% – maar dit prijsverschil weegt veelal niet op tegen de voordelen van een nieuwbouwwoning.

Haalbaarheid budget moderne woning | Bouwinfo

Mijn vriend en ik hebben ons oog op een bouwgrond die in totaal 190.000 euro gaat kosten (met kosten inbegrepen) Het is een open bebouwing , grond is 750m² We hebben een budget van in totaal €450.000 - lening + eigen inbreng reeds ingecalculeerd. Is het haalbaar om een modern huis (plat dak,crepi of gelijmde bakstenen, grote glaspartijen, gietvloer, (eventueel kelder maar hoeft niet per se) te bouwen met dit budget? Indien niet, wat is wel haalbaar? Eventueel m² prijs. We zouden alles laten doen, mits we niet echt handig zijn

Hoeveel kost een nieuwbouw?

Om een idee te krijgen van de prijs van je toekomstige woning, kan je rekenen met een prijs per vierkante meter. De richtprijs die in dat opzicht vaak opduikt, is er een vanaf 1.300 à 1.400 euro per vierkante meter, afhankelijk van het soort bebouwing (gesloten, halfopen, open). Dat is inclusief btw én architectkosten.

Met die richtprijs kan je nagaan wat je voor jouw centen mag verwachten. Voor een bouwbudget van 250.000 euro mag je aannemen dat een bruto (buitenmuren inclusief) woonoppervlakte van 185 m² haalbaar is. Als je echter een huis van 250 m² in gedachte had, wordt het al moeilijker.

Tips om te bouwen binnen uw budget

Bouwen en verbouwen kost geld. Meestal zelfs meer dan je had gedacht. De meeste mensen overschrijden het budget dat ze op voorhand hadden vastgelegd. Facturen vallen duurder uit, sommige zaken zijn over het hoofd gezien, … Om dat te voorkomen moet je voor en tijdens het bouwproces rekening houden met heel wat zaken. Habitos.be geeft enkele tips.

 • Doe al in een vroeg stadium een beroep op experts. Neem een specialist mee om het huis dat je wilt kopen te gaan inspecteren. Die kan je er beter op wijzen of er bepaalde renovatiekosten nodig zijn. Op die manier vermijd je dat er al snel na het aankopen lijken uit de kast vallen.
 • Beperk je niet tot één partij bij het aanvragen van offertes. Als je een drietal offertes hebt aangevraagd krijg je al een beter beeld van wat bepaalde werken ongeveer zullen kosten. Als je iemand kent die recent gelijkaardige werken heeft laten uitvoeren, vraag wat zij ervoor betaald hebben.
 • Stel een realistisch budget op. Ga er niet vanuit dat je alle materialen aan de laagste prijs kan kopen.
 • De overheid en je energieleveranciers bieden heel wat premies aan. Ga na of je er voor in aanmerking komt en profiteer ervan.
 • Denk zoveel mogelijk vooruit. Hou al in een zo vroeg mogelijke fase rekening met de uiteindelijke bestemming van de ruimtes. Zorg bijvoorbeeld dat er in de kantoorruimte voldoende stopcontacten aanwezig zijn. Later nog aanpassingen doen kost extra werk, en extra geld.
 • Maak ook de materiaalkeuzes op voorhand. Stel daarbij prioriteiten, en meng gerust goedkope en duurdere materialen.
 • Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van standaardmaterialen. Standaardwerk is goedkoper dan echt maatwerk, en het verschil is vaak nauwelijks merkbaar. Voordeel is ook dat de werklieden met deze maten zo vertrouwd zijn dat het werk een stuk sneller vooruit kan gaan. Laat die materialen ook aankopen door de aannemer zelf: hij betaalt minder btw, kan grotere kortingen krijgen en overschot hergebruiken.
 • Hou het verloop en de aanpak van de werken nauwlettend in de gaten. Als je het oneens bent met een beslissing: durf te discussiëren met de aannemer.
 • Steek zelf een handje toe bij de werken, maar overschat ook je eigen kunnen niet. Slecht uitgevoerde elektriciteits- of plakwerken laten herstellen zullen alleen maar extra tijd en geld kosten. Bij afbraakwerken kan iedereen helpen, en ook het voorbereidend werk voor het pleisteren is voor iedereen goed mogelijk. Maar het bepleisteren zelf, of zaken als aanleggen van gasleidingen laat je best aan experts over.
 •  


   

   

  Tags: Interieuradvies - Houtskeletbouw - Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Sleutel op de deur - Steenkorven - Hotel kopen Frankrijk - auto huren - schrijnwerker west vlaanderen