• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar Duurzaam bouwen?

Duurzaam huis bouwen
Duurzaam bouwen is de oplossing voor een lage energierekening. Een woning die duurzaam gebouwd is kent geen conventionele verwarming of koelsysteem. Voor duurzaam bouwen kunt u terecht bij architectenbureau Frank Gruwez

Wanneer heb je nu eigenlijk een duurzaam huis? Hiervoor zijn heel veel verschillende definities en veel uiteenlopende meningen. In de basis wordt een huis wordt vaak duurzaam genoemd als het gebouwd of verbouwd is aan de hand van het zogenaamde Trias Principe wat ook vaak wordt gebruikt als uitgangspunt voor een duurzaam leven. De uitgangspunten van het Trias principe zijn: Beperk je vraag tot je werkelijke behoeften: ben bewust van je ruimtegebruik, koop alleen dat wat je echt nodig hebt en beperk op die manier ook je afval. Gebruik hernieuwbare en duurzame materialen en energiebronnen Spring zuinig om met eindige bronnen: primaire bouwmaterialen, water en energie..

Woningbouw

Duurzaam bouwen is niet alleen het ontwikkelen van een woning die zo lang mogelijk kan voldoen aan onze woonbehoefte. Het is vooral ook een bouwwijze die goed is voor mens en milieu. Het betekent verantwoord omspringen met water, energie en grondstoffen, maar ook met de open ruimte. Duurzaam bouwen vraagt met andere woorden om een integrale aanpak waarbij je bewust en vooraf keuzes maakt.

Bouwadvies voor duurzaam en ecologisch bouwen

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u informatie of advies over duurzaam of ecologisch bouwen en wonen? Voor vrijblijvend bouwadvies kunt u terecht bij een adviseur van de Provinciale Steunpunten voor Duurzaam Bouwadvies (externe website). Die steunpunten geven ook infosessies, workshops en vormingen. U kunt ook contact opnemen met het Vlaams Instituut voor bio-ecologisch bouwen en wonen (VIBE vzw) (externe website). Ze adviseren niet alleen over energiezuinig bouwen, maar houden ook rekening met de impact van een woning op de gezondheid.

Wat is duurzaam bouwen?
Kiezen voor duurzaam wonen en bouwen betekent zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Wie duurzaam bouwt, streeft naar een zuinig energie- en watergebruik. Duurzaam bouwen is ook rekening houden met de toegankelijkheid van de woning en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Bij voorkeur kies je voor duurzame en gezonde bouwmaterialen. Duurzaam wonen hoeft zeker geen handenvol geld te kosten. Het begint met de keuze van je woonplaats en een goed ontwerp. Lees meer over duurzaam bouwen in onze brochure 'Slim bouwen, levenslang comfort'. Wil je nog meer weten? Raadpleeg onze advieslijst of bekijk de Vlaamse Maatstaf voor duurzaam woningbouw. Deze maatstaf biedt bouwheren en bouwprofessionals een leidraad om hun project duurzaam aan te pakken en maakt het mogelijk de duurzaamheidswinst van die inspanningen te bereken.

Ecobouwers.be: Duurzaam bouwen
Heb je duurzaam gebouwd en wil je je energieverbruik vergelijken met anderen? Word lid van onze EnergieID ... Ontvang gratis tips en informatie over duurzaam bouwen. Inspirerende .... D te combineren? DriesV vroeg op 21/11/2017 - 09:00: Situatie is als volgt: ik heb 2 schouwen in huis en een geÔsoleerde zoldervloer.

Wat is duurzaam bouwen? - Habitos.be
Duurzaam bouwen - of algemener duurzaam wonen - is niet langer een trend bij de dragers van geitenwollen sokken, maar stilaan een gemeengoed bij de doorsnee (ver)bouwer. Maar wat is dat nu duurzaam bouwen of duurzaam wonen? En hoe ga je te werk om duurzaam te bouwen en te wonen? Passiefhuis www.archicd.be © Architect Christophe Debrabander Volgens het principe van duurzaam bouwen komt het er op neer dat we vandaag onze behoeften zo proberen in te vullen dat we de mogelijkheden van de toekomstige generaties niet compromitteren. Hiervoor worden drie principes gehanteerd Ė ook wel de duurzame Drievuldigheid of het Trias Energetica-principe genoemd: 1. Beperk de vraag tot het essentiŽle, tot de werkelijke behoeften 2. Gebruik zoveel mogelijk duurzame materialen en bronnen 3. Ga zo efficiŽnt mogelijk om met energie, water, ruimte en materialen Duurzaam bouwen kan je op vier gebieden winst opleveren: comfort, gezondheid, financieel en op milieuvlak.

Wat kost duurzaam bouwen?

Als je duurzaam bouwt - duurzamer dan de huidige EPB-eisen - dan moet je meer geld investeren in isolatie dan bij een 'normale' woning. Hoe hoog die meerkost oploopt, heb je zelf in de hand. Je kiest nog altijd zelf waar je in wilt investeren. Een belangrijk voordeel van die grotere investering in isolatie is dat je ze op termijn terugverdient en vanaf dat moment er zelfs enkele euroís aan overhoudt.

Tags: Stripster huren - Brandbeveiliging - Villabouw - Sleutel op de deur prijzen - Steenkorven - traplift prijs - Opkoper autos - Trapliften