• 0475/49 18 52
  • info@gruwez.org

Op zoek naar een passiefhuis?

Passiefhuis

Een passiefhuis is een gebouw dat voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Alle passiefhuizen mogen niet meer dan 15 kWh/m per jaar verbruiken voor ruimteverwarming. De andere eisen van het passiefhuis-certificaat verschillen per breedtegraad.

Passieve Villabouw

Kom even praten bij ons op kantoor te Oudenaarde of Gent, wij bieden uw advies, tips en inspiratie! Kies en vergelijk uw type villa. Kies je voor eigen vrijstaande woning, een pastoriehuis, een villa met rieten dak, of zie je meer de Amerikaanse stijl of een landelijke villa zitten. De bouw van uw droomhuis in begint hier! Want een villabouw doe je in vertrouwen!

Landelijk wonen

De landelijke bouwstijl is traditioneel bouwen met karakter. Architect gruwez is gespecialiseerd in het bouwen van landelijke huizen. Veel mensen vragen zich af wat de ideale manier is van landelijk, iedere architect heeft namelijk zijn eigen visie op landelijk wonen en zijn eigen stijl van ontwerpen. Wil je meer weten over onze visie contacteer ons voor meer informatie.

Zo bouw je in een paar weken een passiefhuis

Voor wie graag een passiefwoning wil, maar opziet tegen het hele bouwproces, heeft een Frans bedrijf een ultieme oplossing. Het pop-up huis zou er in een paar dagen helemaal staan. Dit type woning was een van de blikvangers op het bouwsalon van Parijs eind vorige maand. Het gaat om een soort bouwpakket, dat op voorhand helemaal wordt uitgetekend en dan ter plaatse gemonteerd, wat de bouwtijd stevig inkort. De koper moet wel zelf zorgen dat het terrein in orde is, en alle nodige aansluitingen zijn voorzien. De ruwbouw kan er in een tot twee weken staan, de afwerking zon een tot drie maanden, afhankelijk van de eisen van de koper. Volgens PopUp House zou een ruwbouw die wind- en waterdicht is zon 700 tot 900 euro per vierkante meter kosten . Wie kiest voor een volledige afwerking moet rekenen op 1.300 tot 2.000 euro per vierkante meter, afhankelijk van het gekozen comfort. Om kosten te besparen zijn er ook een aantal kant- en klaarmodellen beschikbaar.

Bostoen bouwt passief | Bostoen

Iedereen weet intussen wel dat fossiele energie niet onuitputtelijk is, alsmaar duurder wordt en het milieu zwaar belast. De oplossing is energiezuinig wonen. Dat is de essentie van ons passiefconcept. Een passiefhuis staat voor een zeer energiezuinige woning met een aangenaam binnenklimaat zowel gedurende de winter als de zomer en dat met een minimaal verwarmingssysteem. In een passiefhuis wordt er bijna niet meer actief verwarmd, vandaar de naam 'passief'. Ontdek onze betaalbare passiefhuizen in het aanbod nieuwbouw. Je kan ook volledig passief bouwen volgens jouw eigen bouwontwerp.

Wat is een passiefhuis? | Pixii

Droom je van een huis met een minimale energiekost en een maximaal wooncomfort? Dan is een passiefhuis zeker iets voor jou! Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw dat het grootste deel van het jaar op kamertemperatuur blijft zonder actieve verwarming. Vaak is er bijvoorbeeld enkel een kleine radiator of ...

Lage energierwoning

Een passiefhuis haalt zijn warmte uit zonlicht, lichaamswarmte van de bewoners, warmteverliezen van elektrische apparaten en warmterecuperatie bij mechanische luchtverversing. Belangrijk zijn conceptuele ingrepen, zoals een heel goede isolatie van muren, vloeren en dak (0,15W/mK) en het gebruik van driedubbele beglazing en speciaal raamwerk (0,8W/mK). De K-waarde van een passiefhuis bedraagt 15. Het E-peil ligt rond de 30. Een passiefhuisconstructie is nagenoeg volledig koudebrugvrij en luchtdicht. De luchtkwaliteit blijft op een goed peil dankzij ventilatie met warmteterugwinning. Een passiefhuis benut zo veel mogelijk gratis energie uit de omgeving. Onder meer door een doordachte orintatie en indeling van de woning en het strategisch plaatsen van raampartijen.

Wat en waarom? - Passiefhuis - Livios

Een passiefhuis is een woongebouw met een permanent goed binnenklimaat, zonder traditioneel verwarmings- of koelsysteem. En dat zowel s winters als s zomers. Vandaar de naam passiefhuis, omdat een dergelijke woning niet meer actief moet worden verwarmd. Constructiestandaard Een passiefhuis is zo goed gesoleerd dat je het nog amper actief moet verwarmen. Foto: Terca De verwarmingskosten van een passiefhuis zijn een fractie van een klassieke woning. Foto: Bostoen Zowel het ontwerp als de uitvoering op de werf zijn belangrijk om de passiefstandaard te halen. Foto: Silka Het energiegebruik voor verwarming moet kleiner zijn dan 15 kWh/m vloeroppervlakte per jaar. De totale hoeveelheid primaire energie voor alle toepassingen, sanitair warm water en ruimteverwarming en koeling is beperkt tot 120 kWh per m geklimatiseerde vloeroppervlakte. Anders dan een lage-energiewoning is een passiefhuis rechtstreeks gelinkt aan een welbepaalde constructiestandaard.

Wat is een passiefhuis?

Een passiefhuis is een zeer energiezuinig gebouw gericht op een optimaal winter- en zomercomfort. Tijdens het grootste deel van het jaar kan een passieve woning op kamertemperatuur blijven zonder een klassiek verwarmings of -koelingssysteem te gebruiken. Bij de meest extreme buitencondities is er echter wl een actieve verwarmingsbron nodig. Die energievraag is zeer klein. Het bouwen van een passiefwoning vereist heel wat expertise, want alle parameters van de opbouw dienen hierop afgestemd te zijn.

 

 

Tags: Tuinmeubelen kopen - Table Pliante - biertafel - Lit Enfant - Lits Enfant - Kinderbett - Bierzeltgarnitur - Modern huis - Woningbouw - Elektricien west vlaanderen - ramen en deuren